Et va lent Safari? Optimitza'l amb aquests trucs

Tens problemes de ralentització mentre estàs navegant amb Safari? Aquí et donem una sèrie de trucs per optimitzar el seu rendiment.

És important que intentis arreglar el problema de Safari com més aviat millor

Quan fem servir durant molt de temps Safari, el més probable és que comencem a notar que el navegador s'alenteix. Intenta no ignorar aquests detalls ja que pot arribar a afectar el navegador, de manera que és important que solucionis el problema tan aviat com t'adonis que apareix. Aquí et donem una mini guia amb les millors solucions als problemes de lentitud del navegador propietari d'Apple.

Gestiona les cookies i les dades

Per poder accedir a les característiques pròpies de Safari i gestionar les cookies i les dades necessitem accedir a les 'Preferències'. Per això hem de dirigir-nos al Menú superior i a 'Safari' se'ns desplegarà el menú en el qual trobarem 'Preferències'.

A 'Preferències' trobarem diverses opcions, entre elles la dedicada a la 'Privacitat'.

El primer que hem de fer és bloquejar les cookies. Per això hem prohibir de manera permanent que els llocs web emmagatzemen les galetes. Seleccionem l'opció de 'Bloquejar sempre' a la part superior del menú de 'Privacitat'. Això hauria d'ajudar a reduir el problema de lentitud de Safari.

Prova amb desactivar el seguiment. Quan impedim que les llocs web rastregin les nostres dades, podem guardar fragments d'informació que causen lentitud del navegador. Pel que és aconsellable que t'asseguris que la casella no estigui marcada.

Un bon consell és el d'eliminar les dades del navegador. A 'Gestionar dades de llocs web' podem eliminar les galetes que s'han emmagatzemat de tots els llocs web als que hagis accedit (recorda que si tens moltes dades l'eliminació pot portar una estona).

Un altre factor a tenir en compte són les extensions. Aquestes poden ser les causants de la lentitud del teu navegador favorit, per la qual cosa deshabilitar pot suposar una grata millora. (Recorda que si fas servir Adblock, hauries de desactivar-lo per a aquelles web que no continguin publicitat invasiva).

Un altre dels consells interessants és eliminar la cau. La maleïda memòria cau pot ser que sigui el problema a què algun lloc web no vagi adequadament o fins i tot que el navegador vagi molt més lent. Eliminar la memòria cau és una mica més complex, però aquí t'explico com fer-ho.

Per això hem de dirigir-nos al Finder i en el menú superior 'Anar' se'ns desplegarà el menú en el qual trobarem 'Anar a la carpeta', allà apareixerà una finestra amb un camp de text, en el qual haurem de teclejar el següent:

~/Biblioteca/Caches/com.apple.Safari/Cache.db

perquè així ens dirigeixi a l'arxiu que conté la memòria cau que volem esborrar.

Ara, només hem de seleccionar l'arxiu concret i traslladar-lo a la paperera. L'arxiu es diu Cache.db, l'eliminem, reiniciem Safari i el problema hauria de desaparèixer.

Amb aquests senzills trucs hauries de poder resoldre els teus problemes de ralentització amb Safari.

Entrades destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...
Entrades recents