HomeKit, accessoris per a la llar: Elgato Eve Room


Crearem una sèrie d'articles en els quals us mostrarem algunes de les opcions amb les que podem equipar les nostres llars i fer-los més intel·ligents gràcies a la tecnologia HomeKit.

La companyia Elgato ha creat diversos accessoris entre els quals podem trobar diversos sensors de temperatura, endolls i llums.

Elgato Eve Room, accessori compatible amb HomeKit

En aquesta primera entrega anem a analitzar el dispositiu Eve Room d'Elgato, un sensor d'interior per mesurar la temperatura, humitat i qualitat de l'aire de la nostra estança.

Comptem amb un dispositiu petit que podrem col·locar a qualsevol lloc de casa nostra. L'ideal és col·locar-lo en un dels dormitoris, però en el meu cas el tinc instal·lat al menjador de casa meva.

Està dissenyat per ser col·locat sobre qualsevol moble, ja sigui una tauleta de nit, un moble de televisió o sobre una taula. En aquest cas no hi ha opció de penjar-lo a la paret, tret que utilitzem una tira de doble cara per poder-lo deixar subjecte.

Com funciona?

Gràcies a HomeKit podrem controlar diversos aspectes de la nostra llar. En el cas del sensor Eve Room, monitoritzarem la temperatura, la humitat i la qualitat de l'aire de la nostra estança triada.

A l'App Store trobarem una aplicació dedicada per poder controlar tots els nostres dispositius de la companyia. A més també ens permetrà visualitzar altres accessoris compatibles amb HomeKit.

Des de la pantalla principal podrem accedir a les escenes creades. Si per exemple tenim diversos sensors en diferents estances, podrem organitzar-les per no confondre'ns.

D'un cop d'ull aconseguirem veure tots els dispositius amb els que comptem a casa. Veurem les dades essencials sense més detall. Quan vam entrar, en aquest cas, a eve room, veurem que apareixen les tres categories: qualitat de l'aire, temperatura i humitat.

Com veieu les funcions que triomfen en una aplicació són ràpidament expandides a altres aplicacions, de manera que al final tenim les mateixes eines en cada aplicació del nostre dispositiu.

Donant doble tap sobre una d'elles, apareixeran les característiques detallades, mostrant-nos una gràfica que pot categoritzar-se per hores, dies, setmanes o mesos. A més podrem comparar les dades per a un millor control.

La comoditat de comptar amb accessoris amb HomeKit a casa

En properes entregues t'ensenyarem altres dispositius que resulten realment útils i no només de la companyia Elgato. Resulta molt còmode disposar de certes dades i accessoris per controlar la qualitat i funcions de les nostres llars.

Elgato Eve Room el tens disponible a Centregràfic per només 79€.