Per què preferim que Siri sigui una veu femenina?


Com bé saps, Apple permet que cada usuari configuri Siri segons les seves preferències amb veu masculina o femenina, tot i que l'assistent inicialment únicament tenia veu de dona. No obstant això, un estudi dut a terme per la universitat d'Indiana no deixa cap dubte: tant ells com elles prefereixen que Siri sigui noia i el curiós de l'assumpte és que tant Microsoft com Amazon han arribat a la mateixa conclusió..

Per què preferim majoritàriament escoltar una veu femenina en representació de l'assistent virtual? Els estudis destaquen que és així perquè l'usuari troba aquestes veus més acollidores i càlides que les masculines. I en això, insistim, coincideixen homes i dones..

Gènere en funció del contingut

Un altre estudi dut a terme per la universitat de Stanford ens dóna més pistes sobre el que pot estar succeint: triem les veus en funció del contingut, és a dir, quan el que volem és contingut científic o didàctic, preferim veus masculines, mentre que quan el que s'espera està relacionat amb emocions o relacions afectives ens sentim més còmodes amb una veu femenina.

D'altra banda, els assistents virtuals han estat gairebé sempre representats per veus de dones i això d'alguna manera pesa en els nostres registres, de manera que seguim preferint una veu femenina a l'altra banda del mòbil. De fet i tal com destaca 9to5Mac, Apple és l'única que permet configurar la veu masculina en els seus assistents. Quina veu has escollit per Siri?

Vía | 9to5Mac.

Entrades destacades