La Policia Nacional alerta d'un nou intent d'engany amb un correu electrònic que es fa passa

La Policia Nacional ha publicat un tuit on donen a conèixer una nova campanya de phishing en nom d'Apple. Es tracta d'un correu electrònic que arriba a la bústia d'usuaris d'Apple indicant que a causa d'un atac cal validar la seva adreça prement en un enllaç.

Com veiem, el missatge no està molt treballat, ni en la redacció ni en l'aspecte del mateix. Hem vist millors intents de phishing que aquest en nom d'Apple. La manera de saber si es tracta d'un missatge fals, és deixant el dit clicat sobre aquest enllaç però sense visitar-lo (sense deixar anar el dit) fins que la URL a on dirigeix apareix en pantalla. Com veiem a dalt, en el cas de comprovar-ho en un ordinador és fàcil veure passant el ratolí per sobre, però sense prémer, que l'URL porta a una pàgina que no té res a veure amb Apple, no es tracta d'un dels seus servidors a iCloud. Si l'usuari prem, se'l porta a una pàgina web que imita la d'iCloud i si posa aquí les seves credencials (email i contrasenya) del seu compte d'Apple, la perd en breu perquè algú canvia la contrasenya o simplement la guarda per fer ús d'ella en el futur.

El més important a comprendre en aquests casos, és que Apple mai enviaria un correu electrònic així. No necessiten verificar cap adreça... ni Apple, ni cap banc i entitats similars. En qualsevol cas, si et vols assegurar que mai t'enganyen amb alguna cosa així, pots activar la verificació de compte en dos passos de manera que quan un nou dispositiu intenti entrar al teu compte d'Apple, només pugui fer-ho amb un missatge que arriba a teu iPhone, cosa que òbviament, només pots veure el teu en persona. D'aquesta manera, es pot garantir que ningú pot robar-te el teu compte d'Apple, i amb ell, accedir o esborrar les dades (incloent fotos i vídeos), fer compres amb la targeta registrada o bloquejar el teu iPhone i demanar diners a canvi. Encara que probablement no les hagis vist, aquest tipus de situacions estan a l'ordre del dia i és millor prevenir que curar.

Entrades destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...
Entrades recents