Com activar l'autenticació de doble factor al teu iPhone: Garanteix la seguretat del teu compte


Aquests dies en què les notícies sobre intents de xantatge o filtracions de comptes de qualsevol servei són tan habituals, és molt important garantir la seguretat del teu compte d'Apple perquè no et portis cap disgust. Tingues en compte que en el teu compte tens registrada la teva targeta de crèdit o dèbit, amb la qual qualsevol podria fer compres a iTunes si tingués accés al teu compte.

No només això...el problema pot ser molt més greu perquè amb l'accés al teu compte d'Apple, és possible entrar a iCloud.com i bloquejar per sempre el teu iPhone, iPad o Mac. Ni tan sols esborrant totes les dades podries tornar a activar-lo de nou , si algú per exemple marca l'opció d'iPhone perdut o robat i després canvia la contrasenya del compte d'Apple. Simplement, ho perdries tot... i tot això sense comptar que òbviament aquesta persona tindria accés a les teves fotos i vídeos o fins i tot correu si utilitzes el servei d'Apple per això. Si tens fotos privades o comprometedores podries convertir-te en l'objectiu perfecte d'un xantatge.

Afortunadament, Apple fa temps que té activat un nou sistema de seguretat que totes les altres empreses i serveis d'Internet estan adoptant; La verificació en dos passos. Es tracta d'un sistema gràcies al qual, si algú intenta accedir al teu compte des d'un nou dispositiu (com un nou iPhone, un ordinador amb un navegador a iCloud, algú amb iTunes en un altre ordinador que no hagi accedit abans al teu compte etc), rebràs una notificació al teu iPhone informant de l'intent d'accés al teu compte d'icloud.

Com s'activa l'autenticació de doble factor?

Per activar-la comés cal seguir els següents passos:

 • En un dispositiu iOS dirigeix-te a Configuració.

 • Cliqueu a iCloud a la part superior prem al teu compte.

 • Tria Contrasenya i seguretat.

 • Cliqueu a Autenticació de doble factor.

 • Activa i accepta l'advertència si t'apareix.

 • Prem a Continua.

 • Assegura't que el teu número de telèfon és correcte.

 • Tria si vols rebre trucades o missatges de text per a la verificació.

 • Prem Següent a la part superior dreta.

 • Introdueix el codi d'accés.

 • Accepta prement a Continua que el codi d'accés reemplaçarà al codi de seguretat d'iCloud.

Com funciona l'autenticació de doble factor?

A partir d'ara sempre que hagis de iniciar sessió en iCloud.com en un nou navegador, en un iPhone, iPad o Mac necessitaràs un codi d'autenticació de doble factor. Hi ha diferents maneres d'aconseguir aquest codi:

 • Sempre que tractis d'iniciar sessió apareixerà en els dispositius de confiança l'alerta que algú està intentant iniciar sessió i mostrarà en un mapa on es troba (pots acceptar i obtenir un codi o pots cancel·lar)

 • Pots generar un codi nou en qualsevol moment des de Configuració> iCloud> Compte> Contrasenya i seguretat> Obtenir codi de verificació

Així doncs, a partir d'ara tindràs la seguretat i la tranquil·litat que cap persona desconeguda aconseguirà iniciar sessió amb el teu Apple ID. El procés de configuració és senzill i gens intrusiu, ja que una vegada iniciada la sessió en un dispositiu no et requerirà mai més fer-ho amb doble factor llevat que esborris totes les dades del mateix o tanquis la sessió.

Entrades destacades