Quins passos has de seguir si et roben el teu iPhone


Una de les pitjors situacions que pots viure és que et robin o que perdis el teu iPhone. Una situació que malauradament passa més del que ens pensem i per això volem ajudar-te si és el teu cas. T'ensenyem els passos que has de seguir en aquests casos.

Què fer si et roben o perds el teu iPhone?

Si perds o simplement et roben l'iPhone hauries de seguir uns passos que poden ajudar-te a trobar-lo i protegir les teves dades a la vegada. El millor és que sempre portis activat l'opció de "Buscar l'iPhone", gràcies a aquesta funció de iOS, podràs buscar i trobar el teu dispositiu en cas que no trobis el teu smartphone. Configuració -> Apple ID -> iCloud -> Buscar l'iPhone.

Si l'opció de "Buscar l'iPhone" no està activada, el millor que pots fer és denunciar davant les autoritats la desaparició del teu dispositiu. Poc marge de maniobra extra tindràs en aquest cas. No obstant això, analitzem les situacions per separat.

Si "Buscar l'iPhone" està activat al teu dispositiu

Com he comentat abans, pots utilitzar l'opció "Buscar l'iPhone" per buscar el dispositiu i prendre altres mesures addicionals que et puguin ajudar a recuperar-lo i protegir les teves dades.

  • Arriba el moment de buscar el teu dispositiu. Obre "Buscar l'iPhone" i selecciona el dispositiu que vulguis buscar un cop hagis iniciat la sessió. L'aplicació et mostrarà la ubicació en un mapa. Si el dispositiu està a prop, pots fer que reprodueixi un so perquè tu o algú proper a la teva situació pugui trobar-lo.

  • Activa el mode Perdut. Mentre trobes el teu dispositiu, pots fer servir el mode Perdut. Aquest mode et permet bloquejar el teu dispositiu de manera remota amb un codi, mostrar un missatge personalitzat amb el teu número de telèfon a la pantalla de bloqueig del dispositiu perdut i registrar la ubicació del dispositiu. Un punt important d'aquest apartat és que si disposes de targetes de crèdit o dèbit amb Apple Pay, podràs estar tranquil. La capacitat de pagar amb Apple Pay mitjançant el dispositiu se suspèn quan poses el teu iPhone en mode perdut.

  • Si malgrat tot això no el trobes i vols impedir que algú pugui trobar-lo i usar-lo, el millor és esborrar el teu iPhone de forma remota. Aquest mètode comporta una sèrie de punts importants que has de valorar abans. En esborrar el contingut del teu dispositiu, tota la teva informació (incloses les targetes de crèdit o dèbit per Apple Pay) s'eliminaran i no podràs tornar a trobar-lo usant l'eina de "Buscar l'iPhone". Després d'esborrar un dispositiu, no podràs localitzar-lo més. Si elimines el dispositiu de la teva Apple ID després d'esborrar el teu contingut, el bloqueig d'activació romandrà desactivat. Això permet que altres persones puguin activar i utilitzar el teu dispositiu, però no la teva informació.

  • El següent pas que hauries de fer és informar a l'operador de telefonia mòbil que has perdut el dispositiu o que te l'han robat perquè desactivi el teu compte i així impedir que es realitzin trucades, s'enviïn missatges de text i s'utilitzin dades.

Què passa si el teu iPhone està apagat o sense dades?

Si el dispositiu perdut està apagat o fora de línia, pots seguir posant-lo en mode Perdut, bloquejar-lo o esborrar el contingut que hi ha en ell. N'hi haurà prou amb què la pròxima vegada que el dispositiu es connecti perquè aquestes accions tinguin efecte. Si elimines de la teva Apple ID l'iPhone perdut, aquestes accions pendents es cancel·len.

Com sortir del mode perdut?

Per desactivar el mode perdut només has d'introduir el codi al teu dispositiu. No obstant això, a través d'iCloud o de l'aplicació de Buscar l'iPhone podràs fer aquest pas.

Si "Buscar l'iPhone" està desactivat

Ara, posem-nos en la situació contrària, si no tenies activat "Buscar l'iPhone" abans de perdre el dispositiu o que te'l robessin, no podràs utilitzar-lo per localitzar el dispositiu. No obstant això, podràs seguir alguns passos per protegir les teves dades:

  • El primer que hauries de fer és canviar la contrasenya del Apple ID. Per realitzar aquest pas només cal que accedeixis a les teves dades d'iCloud. No estaria de més aprofitar i canviar les contrasenyes d'altres comptes que puguis estar utilitzant (correus electrònics, Twitter, Facebook, etc.).

  • Denunciar la pèrdua o el robatori del dispositiu als Mossos d'Esquadra de manera immediata. La policia podria demanar-te el número de sèrie del dispositiu, de manera que hauries d'apuntar-lo abans de sortir enlloc, val més prevenir que curar.

  • Informa al teu operador de telefonia mòbil de la pè