Tancar les aplicacions d'iOS contínuament no serveix de res, t'expliquem per què.


Ho veiem cada dia, masses vegades: hi ha molts usuaris d'iOS que s'han acostumat a tancar les aplicacions d'una manera que frega l'obsessiu, de vegades fins i tot just després de fer-les servir. La sensació que es té és que fer això allibera recursos del mòbil i estalvia bateria.

Doncs resulta que no només no s'estalvia bateria, sinó que es gasta més de la que hauries. Tancar les aplicacions d'iOS és contraproduent i provoca l'efecte contrari del que es busca. Anem a veure el per què d'això i alguns consells perquè aconsegueixis estalviar bateria de forma efectiva.

Per entendre el que passa amb les aplicacions que pots veure a la interfície multitasca (la qual invoques prement dues vegades el botó Home o lliscant i sostenint el dit cap amunt en els iPhone més moderns) cal acabar amb algunes creences.

iOS administra els seus recursos perquè tu no hagis de fer-ho.

Els usuaris d'iOS es podrien dividir entre dues meitats perfectes: els de la primera meitat t'asseguren que totes les aplicacions que veus en aquesta interfície multitasca són aplicacions que estan obertes i consumint recursos, i que per tant cal tancar-les totes amb tanta freqüència com sigui possible.

La segona meitat dels usuaris et dirà que les aplicacions que hi ha aquí no estan obertes, i el que veus és un simple historial de les aplicacions que tenies obertes en el passat ordenades cronològicament. I que per tant, tancar aquestes aplicacions és absurd.

Cap de les meitats té raó, i ambdues meitats la tenen al mateix temps.

Aquelles aplicacions de la interfície multitasca que veus res més invocar-la, les que queden més a la dreta quan comences a desplaçar-te per elles horitzontalment, sí que són aplicacions que estan obertes i que per tant consumeixen certs recursos com memòria RAM i una mica de bateria . No obstant això, a mesura que ens anem desplaçant horitzontalment cap a l'esquerra, arriba un punt en què les aplicacions ja no estan obertes, i el que veiem és un simple historial del que en el passat estava carregat en el sistema.

Apple mai et dirà en quin moment iOS tanca aplicacions per optimitzar recursos, i això és bo.

Podem diferenciar bé aquestes aplicacions al recarregar des de la interfície multitasca. Si l'aplicació es mostra instantàniament i pots començar a usar-la sense esperar ni una dècima de segon, llavors aquesta aplicació ja estava carregada. Altrament, si veus que a l'invocar l'aplicació aquesta tarda de dos a quatre segons a carregar i/o apareix la interfície de títol de l'aplicació, llavors vol dir que aquesta no estava carregada i iOS l'ha tornat a obrir.

Ara et pots preguntar: ¿I com es pot saber a partir de quin aplicació de la interfície multitasca deixo de veure aplicacions carregades per passar a veure l'historial cronològic del que tenia obert i carregat? La resposta és simple: no pots. Apple no revela aquesta dada.

I aquesta dada no es revela precisament per que Apple vol transmetre una cosa molt simple: no hauries de preocupar-te d'haver de tancar aquestes aplicacions. iOS ja s'encarrega de fer-ho optimitzant els seus recursos. Quan es necessiti memòria per obrir una aplicació, ja hi haurà aplicacions que es tancaran per deixar memòria lliure. No cal que ho facis tu manualment.

Si tanques una aplicació 100 vegades, obligues a l'iPhone a carregar-la 100 vegades des de zero.

A més, si tanques constantment una aplicació que utilitzes constantment (com WhatsApp o Twitter), estàs obligant al sistema a carregar una aplicació des de zero desenes i desenes de vegades. Això es tradueix en una despesa molt més gran de la bateria, quan iOS la optimitza simplement deixant WhatsApp o Twitter ja carregats perquè obrir-les constantment només requereixi mostrar en pantalla una aplicació que ja s'ha carregat.

Tancar les aplicacions de iOS constantment equival a voler anar de la cuina al menjador de casa teva, però fent l'esforç de sortir de la cuina, posar-se les sabates i l'abric, baixar al carrer i tancar la porta de casa, tornar a obrir-la, pujar a casa de nou, treure l'abric i les sabates i anar al menjador. Absurd, oi?

Per això, el millor que pots fer és deixar de tancar totes les aplicacions d'iOS constantment. En tot cas, quan et falti bateria i no puguis carregar el telèfon, pots tancar aplicacions com mapes o jocs per minimitzar el consum d'energia. També pots tancar totes les aplicacions un cop cada 10-20 dies per netejar la memòria, però per descomptat no cal que ho facis cada vegada que facis servir una aplicació.

Entrades destacades
Próximamente habrá aquí nuevas entradas
Sigue en contacto...
Entrades recents